فهرست مطالب

نشریه مطالعات کاربردی علوم زیستی در ورزش
پیاپی 20 (زمستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/12/15
  • تعداد عناوین: 8
|
  • شیما مجتهدی*، آرزو تبریزی، سید ابراهیم حسینی صفحات 8-16
    زمینه و هدف

    ورزش می تواند منجر به عصب زایی در مغز پستانداران بالغ شود. تاکنون مطالعات اندکی چگونگی تاثیر نوع ورزش بر عصب زایی را بررسی کرده اند. هدف مطتاعه حاضر بررسی تاثیر مسافت دویدن در روز بر میزان تکثیر سلولی در هیپوکمپ موش های صحرایی نر بالغ بود.

    روش تحقیق: 

    تعداد 18 سر موش صحرایی نر بالغ به دنبال یک هفته آشنا سازی با دستگاه نوارگردان، به طور تصادفی به سه گروه شامل گروه کنترل (6 سر)، گروه دویدن به مدت 30 دقیقه (6 سر)، و گروه دویدن به مدت  60 دقیقه (6 سر) تقسیم شدند. حیوانات گروه های تجربی روزانه در جلسات 30 و 60 دقیقه ای با سرعت 12 متر بر دقیقه روی نوارگردان برای 14 روز متوالی دویدند. در 10 روز پایانی، به منظور نشاندار کردن سلول های پس از تقسیم، دوز مشخصی از برمو دی اکسی یوریدین  (Brdu) به طور روزانه به حیوانات تزریق شد. 48 ساعت پس از آخرین جلسه فعالیت، حیوانات قربانی شدند و مغز آن ها جهت انجام مطالعات ایمونوهیستوشیمی برداشته شد. جهت تجزیه تحلیل داده ها از آزمون های تحلیل واریانس یک سویه و آزمون تعقیبی حداقل اختلاف معنی دار (LSD) در سطح معنی داری 05/0 >p استفاده شد.

    یافته ها:

     تعداد سلول های Brdu+ هم پس از دویدن به مدت 30 (001/=p) و هم پس از دویدن به مدت 60 (001/0=p) دقیقه افزایش معنی داری پیدا کرد؛ ضمن آن که این تغییر در گروه دویدن به مدت 60 دقیقه نسبت به گروه دویدن به مدت 30 دقیقه، به طور معنی دار (001/=p) بیشتر بود.

    نتیجه گیری

    دویدن صرف نظر از زمان طی شده در روز، تکثیر سلولی را در هیپوکمپ موش های صحرایی نر بالغ افزایش می دهد؛ این در حالی است که هر چه زمان بیشتر در روز طی شود، میزان تکثیر سلولی بهمان نسبت بیشتر تغییر می کند.

    کلیدواژگان: تمرین ورزشی، هیپوکمپ، تکثیر سلولی، موش صحرایی بالغ
  • نوید لطفی*، مریم میرزایی تکمیل، امیر کریمی صفحات 18-28

    زمینه و هدف:

     در سال های اخیر، روش های مختلف سرما درمانی به منظور کاهش آسیب ها و التهاب ناشی از تمرینات شدید، بازیافت سریع و کامل و همچنین، افزایش ظرفیت تمرین مورد استفاده قرار گرفته است. از این رو، هدف مطالعه حاضر بررسی اثرات غوطه وری در آب سرد (CWI) متعاقب یک جلسه تمرینی ووشو، بر شاخص های آنابولیکی/کاتابولیکی و آسیب سلولی بود.

    روش تحقیق: 

    تعداد 16 ورزشکار نخبه ووشو استان کردستان (میانگین سن: 80/2±17/19 سال، وزن: 3/8±37/77 کیلوگرم، و چربی بدن: 7/3±25/10 درصد) به عنوان آزمودنی انتخاب شده و یک جلسه تمرین ووشو را به اجرا درآوردند. در طول دوره بازیافت، به مدت 20 دقیقه آزمودنی های گروه CWI پروتکل غوطه وری در آب سرد را انجام دادند؛ اما شرکت کنندگان در گروه کنترل در موقعیت مشابه استراحت غیرفعال داشتند. نمونه های خونی در زمان های قبل از فعالیت، بلافاصله و بعد از بازیافت جمع آوری شدند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری های مکرر و آزمون بونفرونی در سطح معنی داری 05/0>p استفاده شد.

    یافته ها

    تغییر معنی داری در سطح آنزیم های آسپارتات آمینوترانسفراز (AST) و آلانین آمینوترانسفراز (ALT) متعاقب یک جلسه تمرین مشاهده نشد (05/0<p). سطح هورمون رشد، تستوسترون و نسبت تستوسترون به کورتیزول، متعاقب تمرین در هر دو گروه به طور معنی دار افزایش یافت (05/0>p)؛ در حالی که متعاقب دوره بازیافت، سطح تستوسترون تنها در گروه CWI کاهش معنی داری پیدا کرد (05/0>p). علاوه بر این، سطح کورتیزول پس از دوره بازیافت به طور معنی داری کاهش یافت، اما بین تغییرات دو گروه اختلاف معنی داری مشاهده نشد (05/0<p).

    نتیجه گیری

    سطح هورمون های آنابولیکی (هورمون های رشد و تستوسترون) با انجام غوطه وری در آب سرد متعاقب یک جلسه تمرین شدید ووشو کاهش یافت و به نظر می رسد که استفاده از این روش بازیافت می تواند پاسخ های مثبت ناشی از تمرین را تخفیف دهد و یا اثرات بلندمدت منفی بر عملکرد ورزشکاران داشته باشد.

    کلیدواژگان: بازیافت، سرما درمانی، تمرین حاد، آسیب سلولی
  • وحید ساری صراف*، رامین امیرساسان، سیده فریده عراقی صفحات 30-43

    زمینه و هدف :

    میکرو RNA (miRNA)، RNA های کوتاهی هستند که به عنوان تنظیم گرهای مهم فرآیندهای فیزیولوژیک مرتبط با چاقی، نقش مهمی در بدن بر عهده دارند؛ این در حالی است که ترکیب تاثیر تمرین تناوبی و تداومی همراه با محدودیت کالریک، می تواند بیان ژن miR-146a و پاره ای از عوامل التهابی همچون عامل تومور نکروزی آلفا (TNF-α)، اینترلوکین-6  (IL-6) و پروتیین واکنشی C (CRP) را تحت تاثیر قرار دهد. از این رو، مطالعه حاضر با هدف مقایسه دو نوع تمرین ورزشی به همراه محدودیت کالریک متناوب (ICR) بر بیان ژن miR-146a و سطوح سرمی TNF-α،  IL-6وCRP  در زنان چاق به اجرا درآمد.

    روش تحقیق:

     از میان زنان 45- 35 ساله چاق شهر تبریز، 28 نفر به صورت نمونه گیری هدف دار انتخاب و به طور تصادفی در چهار گروه ICR (ICR؛20 درصد)، ترکیب تمرین تناوبی شدید و ICR (10 درصد محدودیت کالری از تمرین و 10 درصد ICR)، ترکیب تمرین تداومی و ICR (10 درصد محدودیت کالری از تمرین و 10 درصد ICR)، و کنترل قرار گرفتند. برنامه تمرین تناوبی (با شدت 95-75 درصد حداکثر ضربان قلب ذخیره)  و تداومی (با شدت 75-60 حداکثر ضربان قلب ذخیره) به مدت 8 هفته و با تکرار 3 جلسه در هفته به اجرا درآمد. متغیرهای وابسته تحقیق قبل از مداخله و 72 ساعت پس از آخرین جلسه تمرین اندازه گیری شدند. نتایج با استفاده از آزمون های شاپیرو- ویلک، تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر و بونفرونی در سطح معنی داری 05/0>p استخراج گردید.

    یافته ها

    هر دو گروه تمرینی همراه با محدودیت کالریک در مقایسه با گروه کنترل، افزایش معنی داری در میزان حداکثر اکسیژن مصرفی و سطح بیانmiRNA-146a  و کاهش معنی دار در TNF-α، IL-6 وCRP را نشان دادند (05/0>p) ؛ در حالی که بین دو گروه تمرین تناوبی و تداومی هوازی همراه با محدودیت کالریک، تفاوت معنی داری مشاهده نشد (05/0< p).

    نتیجه گیری

    انجام تمرینات ورزشی (صرف نظر از تناوبی بودن یا تداومی بودن آن) و محدود کردن کالری دریافتی روزانه، می تواند در کاهش التهاب مزمن افراد چاق موثر بوده و به عنوان یک روش غیردارویی، برای کمک به حل مشکلات این قبیل افراد، مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: تمرینات ورزشی، کالری دریافتی، ژن miR-146a، شاخص های التهابی
  • مهسا پرسش*، عبدالحمید حبیبی، سعید احمدی براتی، یگانه فیضی صفحات 44-55

    زمینه و هدف:

     اثر تمرینات انسدادی در فواصل زمانی مختلف بر عوامل رشد عضلانی در دختران به عنوان موضوعی جدید، مطرح می باشد.  از این رو مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر تمرینات مقاومتی با و بدون انسداد عروقی، بر سطوح سرمی برخی هورمون های آنابولیکی و کاتابولیکی در دختران فعال به اجرا درآمد.

    روش تحقیق:

     بدین منظور 36 دانشجوی دختر تربیت بدنی با میانگین شاخص توده بدنی 79/2 ± 32/23 کیلوگرم بر متر مربع به سه گروه (هر گروه 12 نفر) شامل گروه تمرین مقاومتی بدون انسداد عروق، تمرین مقاومتی با انسداد عروق،  و کنترل تقسیم شدند. گروه های تمرینی به مدت 6 هفته و هر هفته 3 جلسه و هر جلسه به مدت 30 دقیقه تمرینات مقاومتی را اجرا کردند و انسداد عروقی به صورت بستن تورنیکت به دور ناحیه پروگزیمال بازو با فشار 100 میلی لیتر جیوه اعمال گردید. نمونه های خونی قبل از شروع تمرین و 24 ساعت بعد، پس از جلسه ششم و جلسه هجدهم پروتکل تمرینی؛ در حالت ناشتا جمع آوری شد. سطوح هورمون های رشد شبه انسولینی-1، رشد، کورتیزول، تستوسترون و انسولین سرمی به روش الایزا اندازه گیری شدند. برای استخراج نتایج از روش تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر و آزمون تعقیبی بونفرونی در سطح 05/0>p بهره برداری شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که پس از 6 هفته مداخله، تمرین مقاومتی با و بدون انسداد عروقی، موجب کاهش معنی دار هر دو شاخص کورتیزول (10/0=p) و انسولین (10/0=p) شد؛ در حالی که هورمون تستوسترون (95/p=0) و هورمون رشد شبه انسولینی-1 (28/0=p) تغییر معنی داری نکردند.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که تمرینات مقاومتی انسدادی با شدت کم، می تواند تغییراتی مشابه با تمرینات مقاومتی بدون انسداد با شدت زیاد؛ در هورمون های انسولین و کورتیزول ایجاد نماید.

    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی، هورمون ها، محدودیت جریان خون، دختران فعال
  • الهه طالبی، گرکانی*، مروه وثوق، شکوفه خردمند، رزیتا فتحی صفحات 56-66

    زمینه و هدف:

     عوامل التهابی و اختلالات وابسته به آن (از جمله مقاومت به انسولین)، با شروع دوره یایسگی در زنان دارای اضافه وزن افزایش می یابد؛ بنابراین هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر هشت هفته تمرین هوازی بر سطوح کالپروتکتین پلاسمایی و مقاومت به انسولین در زنان یایسه و غیریایسه دارای اضافه وزن بود.

    روش تحقیق: 

    تعداد 27 زن دارای اضافه وزن (با نمایه توده بدنی بیشتر از 25 کیلوگرم/متر مربع) به دو گروه شامل 13 نفر زن یایسه (با میانگین سن 76/5 ± 53/46 سال) و 14 زن غیریایسه (با میانگین سنی 7/85±32/50 سال) تقسیم شدند. برنامه تمرین شامل هشت هفته تمرین هوازی با تکرار سه جلسه در هر هفته با شدت 40 تا 80 درصد حداکثر ضربان قلب ذخیره بود که به مدت 25 دقیقه در هفته اول اجرا شد و در هفته هشتم به 45 دقیقه رسید. سطوح پلاسمایی کالپروتکتین، انسولین، گلوکز، و شاخص مقاومت به انسولین (HOMA-IR) قبل و 48 ساعت پس از پایان تمرین اندازه گیری شد. از آزمون  t همبسته جهت بررسی تغییرات درون گروهی و از آزمون تحلیل کوواریانس برای بررسی تغییرات بین گروهی در سطح معنی داری 05/0>p استفاده شد.

    یافته ها

    بر اساس نتایج حاصل از آزمون t  همبسته، میزان پلاسمایی کالپروتکتین پس از تمرین در هر دو گروه زنان یایسه (0/01=p) و غیریایسه (0/04=p) به طور معنی داری افزایش یافت؛ اما آزمون تحلیل کوواریانس، عدم اختلاف معنی دار (0/80= p) بین مقادیر کالپروتکتین دو گروه را تایید کرد. غلظت پلاسمایی انسولین (0/009=p) و مقاومت به انسولین (0/03=p) در زنان یایسه به طور معنی داری کاهش یافت؛ در حالی که در زنان غیر یایسه با افزایش معنی دار مقاومت انسولینی (0/01=p) همراه بود.

    نتیجه گیری

    تمرین ورزشی هوازی موجب افزایش سطوح کالپروتکتین در زنان یایسه و غیریایسه دارای اضافه وزن می شود؛ تغییری که مستقل از تغییرات انسولین و شاخص مقاومت انسولینی در زنان رخ می دهد.

    کلیدواژگان: التهاب، تمرین ورزشی، کالپروتکتین، مقاومت انسولینی
  • مصطفی صبوری*، محمدرضا کردی، فاطمه شب خیز صفحات 68-83

    زمینه و هدف:

     آلزایمر یک بیماری پیشرونده اختلال عصبی می باشد. التهاب نقش مهمی در اختلال عملکرد عصبی و از دست دادن سلول های عصبی در بیماری آلزایمر ایفا می کند. مطالعات قبلی نشان داده اند که فعالیت پروتیین متصل شونده به عنصر پاسخگوی cAMP (CREB) با بتا آمیلویید و التهاب کاهش می یابد. بنابراین هدف از پژوهش حاضر، بررسی اثر تمرین هوازی قبل و بعد از القای آلزایمر بر بیان اینترلوکین-1 بتا (IL-1β) و CREB هیپوکمپ موش های نر نژاد ویستار بود.

    روش تحقیق: 

    تعداد 115 سر رت نر بالغ (8 هفته) با میانگین وزنی 20/17±250 گرم در مرحله قبل از القای آلزایمر به صورت تصادفی به دو گروه مساوی استراحت (55 سر) و تمرین (55 سر)  تقسیم شدند. پس از چهار هفته بعد از القای آلزایمر، رت های هر کدام از گروه ها به سه زیرگروه شامل گروه تزریق آمیلوییدبتا؛ گروه تزریق دارونما؛ و گروه بدون تزریق تقسیم شدند. قبل از شروع مطالعه، پس از چهار هفته تمرین (قبل و بعد از القای آلزایمر)، حیوانات کشته شده (5 سر در هر گروه) و هیپوکمپ آن ها جهت بررسی برداشته شد. بیان IL-1β و CREB با روش Real Time-PCR اندازه گیری و داده ها در دو مرحله پیش و پس از القای آلزایمر، با آزمون تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی حداقل احتلاف معنی دار (LSD) در سطح 05/0≥p تحلیل شدند.

    یافته ها

     هم در مرحله قبل و هم بعد از القای آلزایمر، بیان IL-1β و CREB در گروه تمرین نسبت به گروه استراحت، به ترتیب کاهش و افزایش معنی داری پیدا کرد (05/0>p).

    نتیجه گیری

    تمرین هوازی می تواند قبل و بعد از القای آلزایمر، منجر به به افزایش CREB و کاهش التهاب شده و احتمالا از این طریق،  به شکل پذیری هیپوکامپی کمک نموده و فواید شناختی و عملکردی در پی دارد.

    کلیدواژگان: آلزایمر، پروتئین متصل شونده به عنصر پاسخگو به cAMP، اینترلوکین-1 بتا، تمرین ورزشی
  • فروزان زاهدمنش، خدیجه نصیری، ولی الله دبیدی روشن* صفحات 84-96
    زمینه و هدف

    شیوع COVID-19 تاثیری زیادی بر همه جنبه های زندگی بشر داشته و برای کنترل آن، استفاده از ماسک های تنفسی به عنوان ابزاری کنترلی، گسترش یافته است. هدف مطالعه حاضر بررسی تاثیر استفاده از ماسک های پزشکی بر پاسخ های قلبی - عروقی و درک فشار زنان سالم حین اجرای یک پروتکل ورزشی زیربیشینه بود.

    روش تحقیق:

     این یک طرح تحقیق تصادفی جهت ارزیابی اثرات ماسک های تنفسی (N95 در برابر جراحی) و یا وضعیت بدون ماسک، متعاقب یک فعالیت زیربیشینه (با شدت 60 تا 70 درصد حداکثر ضربان قلب) در سه گروه زنان داوطلب سالم (به ترتیب با میانگین سن و نمایه توده بدن معادل 6±3/28 سال و 3±23 کیلوگرم بر متر مربع) اجرا شد. شرکت کنندگان در گروه های تمرین زیربیشینه با ماسک N95 ، تمرین زیربیشینه با ماسک جراحی،  و تمرین زیربیشینه بدون ماسک قرار گرفتند. پارامترهای قلبی - عروقی شامل مدت QRS، فاصله QT، قطعه ST و مدت موج  P با دستگاه ECG ارزیابی و داده ها با آزمون تحلیل واریانس یک راهه و آزمون تعقیبی توکی در سطح  p≤0/05حلیل شدند.

    یافته ها

    پوشیدن ماسک تاثیر معنی داری بر درصد اشباع هموگلوبین از اکسیژن (77/p=0)، ضربان قلب (34/p=0)، فاصله QT (64/p=0)، قطعه ST (58/p=0)، مدت موج QRS (67/p=0) و مدت موج P (45/p=0) متعاقب فعالیت زیربیشینه روی نوارگردان نداشت. میزان درک فشار متعاقب فعالیت با ماسک N95 افزایش معنی داری نسبت به گروه بدون ماسک (006/0=p) و افزایش غیرمعنی داری در مقایسه با گروه با ماسک جراحی (06/0=p) داشت.

    نتیجه گیری

     پوشیدن یک ماسک تنفسی، بویژه ماسک جراحی در حین اجرای فعالیت ورزشی زیربیشینه، بر پاسخ های قلبی عروقی و عملکرد زنان سالم تاثیر زیان باری ندارد.

    کلیدواژگان: ماسک تنفسی، پاندمیCOVID-19، تمرین زیربیشینه، پاسخ قلبی- عروقی
  • محمداسماعیل افضل پور*، سعید ایل بیگی، فاطمه چدانی، حسین قدیمی، محمد شریعت زاده صفحات 98-112
    زمینه و هدف

    نورم های استاندارد و به روز، برای بررسی مداوم وضعیت آمادگی جسمانی اقشار مختلف مردم و پایش وضعیت سلامتی آنان ضرروی هستند. هدف تحقیق حاضر بررسی وضعیت آمادگی جسمانی و تدوین نورم استاندارد  زنان و مردان 60-18 سال شهر بیرجند بود.

    روش تحقیق:

     در این مطالعه توصیفی، جامعه آماری را افراد 18 تا 60 سال ساکن شهر بیرجند تشکیل دادند. از معادله کوکران برای تعیین حجم نمونه استفاده شد و نمونه گیری  طی چند مرحله  به صورت خوشه ای صورت گرفت. تعداد 400 نفر مرد و زن  (از هر جنس 200 نفر)  در  گروه های سنی 29-18، 39-30، 49-40 و 60-50 سال به عنوان نمونه آماری شرکت کردند. از آزمون های شنا سویدی، نشستن و رساندن، دراز و نشست، دویدن یک مایل راکپورت، و قدرت پنجه دست استفاده گردید. درصد چربی بدن با معادله جکسون و پولاک بدست آمد. به منظور تهیه نورم از روش نمرات استاندارد و برای  مقایسه متغیرها بین زنان و مردان و گروه های سنی، از آزمون های t مستقل و یومن ویتنی در سطح معنی داری 05/0>p بهره برداری گردید.

    یافته ها

    ضمن تدوین نورم آمادگی جسمانی، مشخص گردید که در تمام گروه های سنی، مردان دارای قد بلندتر، دور کمر بزرگتر و درصد چربی کمتری نسبت به زنان همسن خود هستند و  روند تغییرات دور کمر و درصد چربی در طول عمر افزایشی بود. زنان دارای VO2max کمتری نسبت به مردان همسن خود در همه گروه ها، بجز گروه سنی 60-50 سال بودند. در تمام گروه ها، مردان دارای میانگین قدرت دست و استقامت عضلانی شکم و شانه بهتری نسبت به زنان همسن خود بودند. شاخص های آمادگی جسمانی تحت بررسی، روند کاهشی را در طول عمر نشان دادند؛ اما شیوع چاقی در شهر بیرجند با بالارفتن سن، روند افزایشی داشت و بیشترین مقدار آن در زنان و مردان 60-50 سال بدست آمد.

    نتیجه گیری

    وضعیت آمادگی جسمانی در مردان بهتر از زنان بود و با افزایش دامنه سنی، غالبا افت محسوسی در آمادگی جسمانی هر دو جنس مشاهده شد. در مقایسه با سایر نقاط، در اغلب موارد مردمان استان خراسان جنوبی وضعیت آمادگی جسمانی ضعیف تری داشتند و رفع این کمبودها به برنامه ریزی حرکتی مطلوب نیاز دارد.

    کلیدواژگان: آمادگی جسمانی، نورم استاندارد، چاقی، خراسان جنوبی
|
  • Shima Mojtahedi *, Arezu Tbrizi, Seyed Ebrahim Hosseini Pages 8-16
    Background and Aim

    Exercise can causes neurogenesis in the brain of adult mammals. Until now few studies investigated how the effect of exercise on neurogenesis. The aim of the present study was examine the effect of the running time on cell proliferation in the hippocampus of adult male rats.

    Materials and Methods

    Eighteen adult male rats following one week of familiarization with treadmill were randomly divided into three groups including of control group (n=6), 30-min running group (n=6) and 60-min running group (n=6). The animals in running groups were subjected to daily 30-min and 60-min treadmill exercise sessions with velocity of 12 meter per minute for 14 consecutive days. At the last 10 days, animals received daily injections of bromodeoxyuridine (BrdU) in a specific dose to label dividing cells. After 48 hours of the last session of running, the animals were sacrificed and their brain was removed for immunohistochemichal analysis. The one-way analysis of variance followed by least significant difference (LSD) post hoc test was used to analyze the data at the significant level of p<0.05.

    Results

    The number of Brdu+ cells increased significantly both after running for 30 (p=0.001) and 60 (p=0.001) minutes; so that these changes were significantly higher after the 60-min than to the 30-min running (p=0.001).

    Conclusion

    The results of this study showed that running regardless of time traveled per day increases cell proliferation in the hippocampus of adult male rats; so that the longer the time, the greater the rate of cell proliferation.

    Keywords: exercise training, Hippocampus, Cell proliferation, Adult rats
  • Navid Lotfi *, Maryam Mirzaei Takmil, Amir Karimi Pages 18-28
    Background and Aim

    In recent years, various methods of cryotherapy have been used to reduce intensive exercise-induced injuries and inflammation for fast and complete recovery as well as exercise capacity elevation. Therefore, the purpose of this study was to investigate the effects of cold water immersion (CWI) following a Wushu specific training session on the anabolic/catabolic indices and cellular damages.

    Materials and Methods

    Sixteen elite Wushu athletes from Kurdistan province (mean age: 19.17±2.80 years, weight: 77.37±8.30 kg, body fat: 10.25±30%) were selected as the subjects and performed a Wushu training session. During the recovery period, the subjects of the CWI group immersed in the cold water for 20 minutes, while control group rested passively in the same position. Blood samples were collected immediately before and after training and after recovery period. To analyze the data, analysis of variance with repeated measures and Bonferroni tests were applied at the significant level of p<0.05.

    Results

    There were no significant changes in the level of Aspartate aminotransferase (AST) and Alanine aminotransferase (ALT) enzymes following a training session (p>0.05). The level of growth hormone, testosterone, and the testosterone/cortisol ratio increased significantly after training in both groups (p<0.05), while following the recovery period, testosterone level decreased only in the CWI group (p<0.05). Moreover, cortisol level decreased significantly after recovery period (p<0.05), but there was no significant difference between the two groups (p>0.05).

    Conclusion

    The levels of anabolic hormones (growth hormone and testosterone) reduced by ICW following a Wushu training session; and it seems that the use of this method can attenuate exercise-induced positive responses and it may have long-term negative effects on athlete’s performance.

    Keywords: Recovery, Cryotherapy, Acute training, Cell Damage
  • Vahid Sari Saarraf *, Ramin Amirsasan, Seyyedeh Fareideh Iraqi Pages 30-43
    Background and Aim

    Micro-RNAs (miRNA) are short RNA molecules that as significant regulators of physiological processes associated with obesity play important roles in body; this is while the combination of effect of interval and continuous aerobic training along with calorie restriction can affect the gene expression of miR-146a and some inflammatory factors like tumor necrosis factor- α (TNF-α), interleukin -6 (IL-6) and C-reactive protein (CRP). Therefore, the aim of the present study was to determine the effect of two types of exercise training along with intermittent calorie restriction (ICR) on miR-146a expression and TNF-α, IL-6 and CRP levels in obese women.

    Materials and Methods

    Twenty-eight women were selected by targeted sampling from obese women aged 35-45 years in Tabriz city and were divided randomly into four groups including of ICR (ICR, 20 percent), high intensity interval training and ICR (10 percent calorie restriction from exercise and 10 percent ICR), a combination of continuous aerobic training and ICR (10 percent calorie restriction from exercise and 10 percent ICR) and control groups. Interval training (up to 75-95% of the maximum reserve heart rate) and continuous training (up to 60-75% of the maximum reserve heart rate) was performed for 8 weeks with repetition of 3 sessions per week. Dependent variables were measured before the intervention and 72 hours after the last training session. Results were extracted using Shapiro-Wilk, repeated measure analysis of variance and Bonferroni tests at the significance level of p<0.05.

    Findings

    Both training groups with calorie restriction compared to the control group showed a significant increase in maximal oxygen uptake and miR-146a expression and a significant decrease in TNF-α, IL-6 and CRP (p<0.05). While, there was no significant difference between the two groups of interval and continuous aerobic exercise with calorie restriction (p<0.05.)

    Conclusion

    Doing exercise (regardless of whether it is interval or continuous) and limiting daily calorie intake can be effective in reducing chronic inflammation in obese people and can be used as a non-pharmacological method to help solve the problems of these people.

    Keywords: exercise training, calorie intake, miR-146a gene, inflammatory markers
  • Mahsa Porsesh *, Abdollhamid Habibi, Saeed Ahmadi Barati, Yeganeh Feizi Pages 44-55
    Background and Aim

    The effect of occlusion training at different time intervals on muscle growth factors in girls is a new topic. Therefore, the present study conducted to study effects of resistance training with and without vascular occlusion on serum levels of some anabolic and catabolic hormones in active girls.

    Materials and Methods

    For this purpose, 36 female students of physical education with an average body mass index of 23.32±2.79 kg/m2 were divided into three groups (n=12) including resistance training without vascular occlusion, resistance training with vascular occlusion, and control groups. Exercise groups performed resistance training for 30 minutes, three sessions per week, for six weeks and vascular occlusion was applied by closing the tourniquet around the proximal arm with a pressure of 100 mmHg. Fasting blood samples were collected before the start, 24 hours after, the 6th session, and the 18th session of the exercise protocol. Serum levels of insulin-like growth factor-1, growth hormone, cortisol, testosterone, and insulin were measured by Elisa method. To extract results, the analysis of variance with repeated measures and Bonferroni post hoc tests were applied at the significant level of p<0.05.

    Results

    The results showed that after six weeks of intervention, the occlusion and non-occlusion resistance training reduced significantly both cortisol (p=0.01) and insulin (p=0.01) hormones; while testosterone (p=0.95) and insulin-like growth factor-1 (p=0.82) did not change significantly.

    Conclusion

    The results showed that low-intensity occlusion resistance training can induce alterations in the insulin and cortisol hormones similar to high-intensity non-occlusion resistnace intervention.

    Keywords: resistance training, hormones, Restriction of blood flow, active girls
  • Elahe Talebi Garakani *, Marva Vosough, Shokoufeh Kheradmand, Rozita Fathi Pages 56-66
    Background and Aim

    Inflammatory factors and related disorders (including insulin resistance) increase with the onset of menopause in overweight women; thus the aim of the present study was to investigate the effect of eight weeks of aerobic exercise training on plasma levels of calprotectin and insulin resistance in overweight post-menopausal and peri-menopausal women. 

    Materials and Methods

    Twenty seven overweight women (BMI>25 kg/m2) participated in this study. Subjects were divided into two groups including 13 post-menopausal women (mean age 53.46‌±‌‌5.76 years), and 14 peri-menopausal women (mean age 32.50±7.85 years). The training program consisted of eight weeks of aerobic exercise training, three sessions per week, up to 40-80% of maximal reserve heart rate; each session lasted 25 minutes in the first week and reached to 45 minutes in the 8th week of training. Plasma levels of calprotectin, insulin, glucose, and insulin resistance index (HOMA-IR) were measured before and 48 hours after the end of training. Paired t-test was used to determine intragroup changes; while analysis of covariance (ANCOVA) test were applied to compare intergroup changes at the significant level of p<0.05. 

    Results

    The results of paired t-test showed that plasma levels of calprotectin increased significantly in both post-menopausal (p=0.01) and peri-menopausal (p=0.04) women after exercise; but the analysis of covariance test did not show any significant differences (p=0.80) between two groups. Moreover, plasma insulin (p=0.009) concentration and insulin resistance (p=0.03) significantly reduced in post-menopausal women, while in peri-menopausal women was associated with a significant increase (p=0.01) in insulin resistance. 

    Conclusion

    The results of this study showed that aerobic exercise training increases the levels of calprotectin in overweight post-menopausal and peri-menopausal women, and this increase appears to be independent of changes in insulin and insulin resistance in these women.

    Keywords: Inflammation, exercise training, Calprotectin, Insulin resistance
  • Mostafa Sabouri *, MohammadReza Kordi, Fatemeh Shabkhiz Pages 68-83
    Background and Aim

    Alzheimer’s disease is a progressive disorder of the nervous system. Inflammation plays an important role in neurological dysfunction and loss of neuronal cells in Alzheimer’s disease. Previous studies have shown that cAMP response element-binding protein (CREB) activity decreases with beta amyloid and inflammation. Therefore, the purpose of this study was to investigate the effect of aerobic training before and after induction of Alzheimer on interleukin-1β (IL-1β) and CREB gene expression of Wistar male rats.

    Materials and Methods

    The number of 115 male adult rats (eight-week old) with an average weight of 250±17.20 grams in the pre-Alzheimer’s stage were randomly divided into two equal resting (55 heads) and exercise (55 heads) groups. After four weeks and after induction of Alzheimer’s disease, the rats of each group were divided into three subgroups including Amyloid injection, injecting the placebo, and without injection groups. Before the start of the study, animals were killed (5 heads in each group) and their hippocampus removed after four weeks of training (before and after Alzheimer’s induction). IL-1β and CREB expression were measured by Real Time-PCR method and data were analyzed in two stages before and after Alzheimer’s induction with one way- analysis of variance and least significant difference (LSD) tests at the significant level of p≤0.05.

    Results

    Both in the pre and post-Alzheimer’s stages, IL-1β and CREB expression decreased and increased significantly (p<0.05) in the training group compared to the resting group, respectively.

    Conclusion

    Aerobic exercise can increase of CREB expression and reduction of inflammation before and after Alzheimer’s induction, and it probably contributes to hippocampal plasticity in this way and has cognitive or functional benefits.

    Keywords: Alzheimer, cAMP response element-binding protein, Interleukin 1 beta, exercise training
  • Foruzan Zahedmanesh, Khadijeh Nasiri, Vliollah Dabidi Roshan * Pages 84-96
    Background and Aim

    COVID-19 prevalence has a tremendous effect on almost all aspect of human life and wearing respiratory facemasks are recommended as a means of virus control. The aim of the current study was to examine the effect of using medical masks on cardiovascular responses and rating of perceived exertion (RPE) in healthy women during a submaximal exercise (SE) protocol.

    Materials and Methods

    This randomized study conducted to evaluate the effects of respiratory facemasks (N95 versus surgical), or no mask status, following a submaximal exercise (with 60 to 70% intensity of maximal heart rate) in three groups of healthy volunteers females (mean age and body mass index of 28.3±6 years and 23±3 kg/m2, respectively). Participants divided into submaximal exercise+N95 mask, submaximal exercise+surgical mask, and submaximal exercise+Nomask groups. Cardiovascular parameters including QRS duration, QT interval, ST segment, and P wave duration were assessed by an electrocardiogram system; then data were analyzed using one-way analysis of variance and Tukey tests at the significant level of p≤0.05.

    Result

    Wearing face masks had no effect on SPO2% (p=0.77), heart rate (p=0.34), QT distance (p=0.64), ST segment (p=0.58), QRS wavelength (p=0.67), and P wavelength (p=0.45)) following SE on treadmill. Values of RPE in the N95 mask group increased significantly as compared to the NoMask (p=0.006) group; while it increased insignificantly when compared to the surgical mask (p=0.06) group.

    Conclusion

    Wearing a surgical facemask, specifically surgical facemask, during a submaximal exercise protocol does not have a detrimental effects on cardiovascular markers and performance of healthy women.

    Keywords: Respiratory facemask, COVID-19 Pandemic, Submaximal Exercise, Cardiovascular risk factors
  • MohmmadEsmaeil Azalpour *, Saeed Ilbeigi, Fateme Chedani, Hossien Ghadimi, Mohammad Shariatzadeh Shariatzadeh Pages 98-112
    Background and Aim

    Update and standardized norms is necessary for continuous physical fitness evaluation of population and their health monitoring. The aim of this research was to investigate the state of physical fitness and develop a standard norm for men and women aged 18-60 years in Birjand.

    Materials and Methods

    In this descriptive study, the statistical population consisted of people aged 18-60 years living in Birjand. It was used the Cochran’s sampling scheme and it is applied based of cluster sampling. Four hundred Birjand’s men and women (200 persons per each sex group) in age groups of 18-29, 30-39, 40-49, and 50-60 years old selected as statistical sample. It is applied the floor push-ups, sit & reach, sit-ups, the 1-mile Rockport walk and hand grip tests for data collection. Fat percent was determined using Jackson & Pollock formula. We applied standardized scores for providing of physical fitness norm and it was used the independent-t and Mann-Whitney U tests at the siginificant level of p<0.05 for age group and sex comparisons.

    Results

    After providing of physical fitness norm, it is recognized that men in the whole groups were taller in height, bigger in waist circumference, and lower in fat percent than women and differences slope of the waist and body fat indices were rising. Women had a lower VO2max   than men in whole groups despite of 50-60 years old. On the other hand, men obtained better grip strength, and shoulder and abdomen endurance than women in whole groups. Besides, measured physical fitness characteristics have shown a decline slope in long life; while fat distribution in Birjand had a rising slope along with age and it showed biggest in 50-60 years old men and women groups.

    Conclusion

    Men have better physical fitness than women and it was observed a sensible falling in physical fitness of participants parallel to their age rising. Based on comparing to the other locations, Birjand’s population were weaker in majority of the physical fitness status and it is necessary to design feasible motor paln for their improvements.

    Keywords: physical fitness, Obesity, Standard Norm, South Khorasan